kom stagelopen

in het buitenland

Begin jij na jouw vakantie al de dagen af te tellen naar de volgende? En wil jij niets liever dan nieuwe culturen ontdekken? Dan is een stage in het buitenland iets voor jou! Gelukkig biedt Gilde Opleidingen genoeg mogelijkheden om lekker veel op reis te gaan. En dan tellen we de schoolvakanties niet eens mee!

 

Sneller zelfstandig in minder tijd

Een stage in het buitenland is niet alleen leuk. Het is ook heel leerzaam. Er komen veel dingen op je af zonder ouders, docenten of studiegenoten die je om hulp kunt vragen. De taal is vreemd en de cultuur onbekend. Je zult zien dat je in korte tijd een stuk volwassener wordt. Dat is één van de redenen dat Gilde Opleidingen de stage in het buitenland stimuleert.

Geschikt voor iedereen!

Gilde Opleidingen gelooft in de buitenlandstage. Zo worden stages binnen Europa vrijwel altijd gesteund met een subsidie uit het Erasmus+ programma. Bewaar je bonnetjes van je verblijf in het buitenland goed, want Erasmus+ wil graag zien waar het geld aan op is gegaan! Daarnaast houd je wat extra geld over door je studiefinanciering over te zetten op uitwonend en je ov-chipkaart tijdelijk te stoppen. Wil je precies weten wat de voorwaarden zijn voor een subsidie? Neem dan contact op met je coördinator. Heb je vragen over de studiefinanciering? Kijk dan op de website van DUO.

Duwtje in de rug

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Een stage in het buitenland is al spannend genoeg! Speciaal daarvoor heeft Gilde Opleidingen een IBPV-coördinator. Deze coördinator kan een contactdocent, stagedocent of trajectbegeleider zijn. Samen doorlopen jullie het uitgebreide stappenplan. Van oriënteren tot solliciteren en van een woonruimte zoeken tot budgetteren. De coördinator zorgt er via een stappenplan samen met jou voor dat alles tot in de puntjes is geregeld.

 

Ready, set, go!

Goede voorbereiding is het halve werk. Gelukkig is de andere helft het leukst! Met de theorie die je tijdens je Gilde opleiding hebt geleerd, vertrek jij naar het buitenland. In een vreemd land ver van je vertrouwde omgeving breng je de theorie in de praktijk. En na weken of zelfs maanden van stage neem jij een volle koffer terug. En dan hebben wij het niet over een koffer vol souvenirs. Nee, jij komt terug met nieuwe vrienden, kennis en een ervaring om nooit meer te vergeten!