kom meer te weten over studeren

Inschrijven

De perfecte opleiding gevonden? Na je digitale aanmelding krijg je een ontvangstbevestiging per mail. Bureau Aanmelden van Gilde Opleidingen beoordeelt jouw aanmelding. Meer informatie over het inschrijven en de plaatsing vind je bij de plaatsingsprocedure.

Lesgeld of cursusgeld

Je betaalt alleen les- of cursusgeld als je 18 jaar of ouder bent. Dit bedrag stelt de overheid ieder jaar vast. Het lesgeld is van toepassing als je een bol-opleiding volgt. Deze kosten betaal je aan DUO. Voor meer informatie kan je terecht bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Infolijn (050) 599 77 55 of DUO.nl. Bij een bbl-opleiding betaal je cursusgeld aan ons.

Aanvullende kosten

Soms heb je extra middelen nodig om de opleiding te kunnen volgen. Denk aan kleding, instrumenten of gereedschappen. Deze schaf je zelf aan. Lenen van een (oud)student of je leerbedrijf kan soms ook. Wat je voor jouw opleiding nodig hebt, lees je op de opleidingspagina. Voor sommige spullen heeft Gilde Opleidingen afspraken gemaakt met een leverancier. Je bestelt je benodigdheden daar makkelijk, soms zelfs met een mooie korting.

Kosten voor excursies of buitenschoolse activiteiten

We organiseren ook excursies of extra activiteiten die voor extra kosten kunnen zorgen. Je krijgt dan aparte informatie vanuit jouw opleiding. Je mag zelf beslissen of je hier gebruik van wilt maken. Doe je dat niet? Dan zorgen wij voor een alternatief programma.

Verlof

Het is schoolvakantie. Je spreekt met je vrienden af om leuke dingen te doen en kijkt uit naar een paar weken vrij. Dat is meestal waar. Toch organiseren we soms onderwijsactiviteiten in jouw vrije tijd. Deelname hieraan is verplicht. Hou daar rekening mee. Wil je vrij omdat je naar de huisarts of naar een bruiloft moet? Dan vraag je eerst verlof aan. In de verlofprocedure lees je precies hoe dat moet. Als je ziek bent, hoef je geen verlof aan te vragen.

Geen diploma?

Heb je wel werkervaring, maar geen diploma? En wil je graag een opleiding volgen bij Gilde Opleidingen? Misschien kom jij wel in aanmerking voor een EVC. Dat is een Erkenning van Verworven Competenties. Simpel gezegd betekent dit dat we kijken naar wat je al kan, in plaats van naar je diploma’s. Als erkende EVC-aanbieder kan Gilde Opleidingen je ondersteunen bij het proces. Meer weten? Neem dan contact op met ons Loket Zorg Welzijn.

Wat te doen als je ziek bent?

Geveld door een griepje? Of is er een andere dringende reden waardoor je geen lessen kunt volgen? Vervelend natuurlijk, maar dat kan gebeuren. Is dat het geval, geef dat dan altijd even aan ons door. Dat kan telefonisch, aan de receptie op school. Het liefst vóór 9.00 uur, maar in ieder geval voor het begin van je eerste lesactiviteit. Als je nog geen 18 bent, dan moeten je ouder(s) of verzorger(s) je ziek melden. Vergeet bij het doorgeven niet je naam, klas en ov-nummer te vermelden. Ook niet onbelangrijk: breng je stageplek altijd op de hoogte. Hieronder vind je het juiste telefoonnummer.

088 468 2000

Commissie Studentenfonds

Bij Gilde Opleidingen denken wij graag met je mee. Ben jij nog geen 18 jaar en wil je een bol-opleiding volgen, maar kunnen jij of je ouders de opleiding niet betalen? Neem dan contact op met de Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Gilde Opleidingen geeft je de benodigde leermiddelen in bruikleen.
  • Gilde Opleidingen scheldt de opleidingsspecifieke kosten kwijt.